آدرس ایمیل، سند هویتی شما در دنیای ایمیلهای رسمی و آکادمیک است؛ بنابراین باید تا جایی که امکان دارد، باید سعی کنید یک فرمت استاندارد داشته باشد. در این پست، سعی میکنم دیدهها و تجربههای خودم را در مورد انتخاب یک آدرس ایمیل استاندارد برای مکاتبات رسمی و آکادمیک بیان کنم.
متاسفانه تا به حال، مرجعی رسمی که فرمتهای استاندارد را پیشنهاد کند، پیدا نکردهام؛ اما خوشبختانه با مطالعه کتابهای راهنمای ایمیلنویسی و نیز گشت و گذار در اینترنت، میتوان تا حدودی فرمت استاندارد را پیدا کرد. در ادامه این پست، «وحید دامنافشان» را به عنوان مثال، در نظر میگیریم.
به نظر من، استانداردترین فرمت برای آدرس ایمیل، ترکیب حرف اول نام به اضافه نام کامل خانوادگی، بدون هیچگونه جداکنندهای، یعنی vdamanafshan است؛ دلیل این انتخاب، این است که این آدرس، به راحتی خوانده میشود. همچنین دیگران هم به راحتی آن را به خاطر میسپارند.
اگر آدرس بالا، قبلاً ثبت شده باشد، میتوان از جداکنندهای مانند «.» استفاده کرده و آدرس v.damanafshan را ثبت کنید. اگر این آدرس هم قبل از شما، ثبت شده باشد، میتوان به ترتیب (اولویت)، جداکنندههایی مانند «-» و «_» را به کار برده و آدرسهای v-damanafshan و v_damanafshan را ثبت کنید. دلیل برتری «.» به «-» و «_»، این است که «.»، حالت زیباتری نسبت به «-» و «_» دارد. از طرف دیگر، باعث میشود که آدرس موردنظر، کوتاهتر به چشم بیاید. همچنین تایپ «.» نسبت به «-» و «_»، سریعتر انجام میشود.
اگر باز هم آدرسهای بالا قبل از شما، ثبت شده باشند، میتوان از ترکیب نام کامل به اضافه «.» به اضافه نام کامل خانوادگی، یعنی vahid.damanafshan استفاده کرد. دلیل اینکه در اینجا از «.» استفاده شده است، این است که از نام کامل (و نه حرف اول نام) استفاده شده است؛ بنابراین برای جدا کردن نام از نام خانوادگی، بهتر است از «.» استفاده شود تا مخاطبانتان به راحتی بتوانند نام شما را از نام خانوادگیتان تشخیص دهند.
در محیطهای آکادمیک مثل پژوهشگاهها یا دانشگاهها، چون تعداد افراد استفادهکننده از ایمیل، بسیار کمتر از افراد استفادهکننده از ایمیلهای عمومی و رایگانی مثل جیمیل یا یاهومیل است، شانس ثبت کردن یکی از فرمتهای بالا بسیار زیاد است؛ اما در سرویسدهندههایی مثل جیمیل یا یاهومیل، احتمل اینکه بتوانید آدرسی با یکی از فرمتهای بالا ثبت کنید، بسیار کم است؛ چون ممکن است قبل از شما، شخص دیگری آن آدرس را ثبت کرده باشد. در این حالت، باید دقت داشت، چون سرویسدهندههای رایگان، همگی در دسته ایمیلهای غیررسمی قرار میگیرند، بنابراین فرقی نمیکند که در کدامیکی از این سرویسها، حساب ایمیل باز کنید. به عبارت دیگر، اگر در سرویسدهندهای، آدرس دلخواهتان را پیدا نکردید، میتوانید به سرویسدهندههای دیگر، مراجعه کنید.
گاهی در دانشگاههای بزرگ، به دلیل زیاد بودن کاربران متقاضی ایمیل دانشگاه، ممکن است هنگام انتخاب فرمت دلخواه دچار مشکل شوید. به عنوان مثال، فرض کنید فردی به نام «ویدا دامنافشان» در دانشکده ریاضی، آدرس vdamanafshan را ثبت کرده است. حال اگر شما در دانشکده شیمی باشید و بخواهید همان آدرس را انتخاب کنید، طبیعی است که سیستم به شما اجازه این کار را نمیدهد. خوشبختانه در اینجا، یک راهحل حرفهای وجود دارد و آن، این است که برای دانشکدههای مختلف، زیردامنههای مرتبط با نام دانشکده ایجاد شود. بدیهی است که با این کار، تعداد انتخابها بیشتر میشود. در این روش، به آن فرد در دانشکده ریاضی، به عنوان مثال، آدرس vdamanafshan@math.university.ac.ir و به شما، آدرس vdamanafshan@chem.university.ac.ir اختصاص داده میشود. مزیت دیگری که این روش دارد، این است که با نگاه کردن به آدرس، میتوان فهمید که فرستنده ایمیل، عضو دانشکده فلان دانشگاه فلان است. لازم به ذکر است که در تقریباً تمام دانشگاههای معتبر دنیا، از این روش برای ثبت آدرسهای ایمیل استفاده میشود.
از نکات دیگری که در هنگام ثبت آدرس، باید به آن توجه داشت، این است که هیچگاه نباید در آدرس موردنظرتان، از نام چیزهای مورد علاقهتان استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر طرفدار محصولات شرکت اپل هستید، هیچگاه نباید از آدرسهایی مانند vahidapple برای مکاتبات رسمی استفاده کنید. اینگونه آدرسها، رسمی جلوه دادن مکاتبات را زیر سوال میبرند. همانطور که در پست «چرا باید از ایمیلهای آکادمیک استفاده کنیم؟» گفتم، خود من شخصاً وقتی در مکاتبات رسمی، ایمیلهایی با آدرسهای اینچنینی دریافت میکنم، هیچوقت به فرستنده ایمیل، اعتماد نمیکنم و بدون درنگ، آنها را حذف میکنم.
نکته دیگری که متاسفانه خیلی رواج یافته است، استفاده از حروف اختصاری در آدرس ایمیل است. فرض کنید نام یا نام خانوادگی شما، بیشتر از یک کلمه، یعنی به عنوان مثال، «امیرحسین رضوانیمنش» باشد. در این حالت، نباید آدرسی مانند ahrm انتخاب کنید؛ دلیل آن، روشن است: این حروف اختصاری، فقط برای شما بامعنی است؛ نه برای گیرنده ایمیلتان. به جای اینگونه آدرسها، میتوانید یکی از فرمتهای استاندارد بالا را به کار ببرید.
آیا علاوه بر نکات بالا، نکات دیگری وجود دارد که در هنگام باز کردن حساب ایمیل، به آنها توجه کنیم؟
در پستهای آینده «پانویس»، در مورد چگونگی انتخاب موضوع مناسب برای ایمیلها و چگونگی شروع متن ایمیل خواهم نوشت.
لینک ثابت: https://panevis.ir/?p=171

سلام خوبی عزیزم میشه کمکم کنید
ایمیل به چه صورت نوشته میشود
مثلا hamedzarei6791@gmail.com این ایمیل منه،بعضی جاهامیزنه درست وارد کنید.
چطوری درسته،درستو واسم بنویسید لطفاً
آدرستون درسته. شاید با www میزنین که میگه اشتباهه.
توضیحاتتون در خصوص جیمیل اشتباهه چون وجود یا عدم وجود نقطه در آدرس جیمیل هیچ فرقی نداره و مثلا دو آدرس زیر یکی هستند و ایمیل برای اولی ارسال می شود:
smith@gmail.com
s.mith@gmail.com
اینجا داریم درباره ایمیلهای آکادمیک حرف میزنیم؛ ولی نکتهای که درباره جیمیل گفتین، درسته.
ممنون مفید بود
سلام آیا این دو فرمت استادارد و مرسوم هستند
razavi.office
razavi.personal
سلام آقای دامن افشان
لطفا حلالم کنید
یه قضاوت نابجا درباره شما کردم
با عرض سلام اقای دامن افشان ایا میشود برای کوتاهی نام ایمیل و یا سریع تر نوشتن ان فقط از اسم خود و اعداد استفاده کرد و لی در قسمت نام و نام خانوادگی صاحب ایمیل انها را کامل وارد کرد ؟ ایا این کار خوب است و ایمیل رسمی حساب میشود؟
به نظر من این کار رو نکنین اصلاً. آدرس ایمیل افراد آکادمیک رو اگه نگاه کنین، تقریباً هیچکدوم عدد داخلش نیست.
من از یاهو خیلی خوشم میاد ولی باتوجه به ضعیف شدنش میترسم توی چند سال اینده از بین بره و اطلاعاتم پاک بشه
باسلام خدمت استاد گرامی، و عرض خسته نباشید. من به ندرت وقتی که جایی نیاز هست ایمیل شخصی ام رو وارد کنم ، مینویسه ایمیل نامعتبر یا اینکه فرمت ایمیل نامعتبر است…درصورتی که همین ایمیل رو جاهای دیگه که میزنم کاملا درسته و کار میکنه. کنجکاو بودم کل بدونم فرمت مناسب ایمیل که میگه چی هست و چطور میشه دوباره این مشکل پیش نیاد و یا حلش کرد. ممنون میشم اگر پاسخ بدید.
آدرس همه ایمیلهای دنیا به صورت a@b.c هستش. اینکه بعضی سایتها یا سرویسها از آدرس ایمیلتون ایراد میگیرن، مشکل از سمت شما نیست.
سلام سوال داشتم
فرق ایمیل با جمیل چیه؟
ایمیل (E-mail)یعنی نامه الکترونیکی
شرکت گوگل اسم سرویس ایمیل خودش رو گذاشته Gmail یعنی Google mail
پس Gmail یک سرویس از نوع E-mail هست
سلام وقتتون بخیر
یه سوال داشتم آیا برای آدرس ایمیل مسئله case Sensitivity مطرح هست؟
نه
سلام آقای دامن افشان
ممنون بابت مقالتون
فرض کنید میخواییم آدرس ایمیلی داشته باشیم که انبوهی از سند و فایل پی دی اف را در رابطه به یک موضوع تنها به این ایمیل هدایت کنیم.
مثلا (تحقیقات دانشجویان = Student Research)
در آدرس نویسی فاصله غیر قابل قبوله و حروف کوچک میشوند studentresearch
میخواستم نظر شما رو بدونم که آیا به همون شکل بالایی آدرس ثبت بشه شلغته میشه و بهتره که یه صورت (.) student.research نوشته بشه
و وقتی به کسی آدرس میدهیم از حروف بزرگ اول حرف استفاده کنیم؟
اینجا چون آدرس، اسم شخص نیست، به نظرم بهتره بینشون نقطه بذارین.
نه. همه رو با حروف کوچیک بنویسین.
سلام خدمت جناب دامن افشان عزیز و سایر کاربران فعال سایت.مطالب سایت بسیار واضح و جالب بودن
سلام. در صورت امکان در مورد همگام سازی ایمیل ها هم راهنمایی فرمایید. با تشکر فراوان
اگه منظورتون همون سینک شدن هستش، خیلی از سرویسدهندههای خوب ایمیل این قابلیت رو دارن. فقط کافیه که اون رو توی تنظیماتشون فعال کنین.
با سلام
برای یک شرکت حرفه ای چگونه آی دی وب میل را استاندارد انتخاب کنیم، شرکت دارای چند بخش مدیریت، فروش، طراحی، اداری و مالی می باشد. برای هر بخش با چه فرمتی آی دی بسازیم؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
اگه فرض کنیم آدرس سایتتون test.com باشه، میتونید اینجوری تعریف کنید:
management@test.com
sales@test.com
design@test.com
فقط یک نکته: من بخشهای شما رو ترجمه تحتاللفظی کردم. ممکنه توی حیطه کاری شما، این بخشها معادلهای انگلیسی متفاوتی داشته باشن.
ممنون بابت پاسختون
اگه بخوام برای هر پرسنل یک آی دی وب میل ایجاد کنم تا چند حرف استاندارد است؟
مثلا n.family name.sales@site.com یک فرمت استاندارد به حساب می آید؟
تا حالا استانداردی برای تعداد حروف یوزرنیم ندیدم. ولی اینکه کلمه sales رو هم همراه اسم یا فامیل توی یوزرنیم بیارید هم تا حالا ندیدم. حتی یک مورد هم ندیدم. چیزی که مرسومه، اینه که یه بخش فروش توی سایت در آدرس مثلاً site.com/sales میارن. بعدش بعد از معرفی این بخش، در انتهای اون اعضای بخش فروش رو به صورت مختصر معرفی میکنن و آدرس ایمیل و شماره مستقیم یا داخلیشون رو کنار اسم و عکسشون میارن. یه چیزی مثل این دمو:
https://avada.theme-fusion.com/team-member
سلام یه سوال آیا همانطوری که در نوشتن اسم و فامیل ابتدا کاراکتر رو به حروف بزرگ مینویسیم در ساخت ایمیل برای اکانت به طور مثال Ali.Karimi@gmail.com روش استاندارد و درستی هست یا همه با کاراکتر کوچک، این موضوع با توجه به اصول نوشتن در انگلیسی که ابتدای هر کاراکتر رو بزرگ تایپ میکنند مطرح شده، سپاس
همه رو با حروف کوچیک بنویسین.
ممنون بابت اطلاعات مفید
اینکه کسی نام فامیلی طولانی داشته باشه و یه بخشی از اون رو تو آدرس ایمیلش قید نکنه مرسومه؟
بله. خیلی هم مرسومه.
استاندارترین فرمت(شکل) برای آدرس ای میل موضوع جالب وقابل بحث است وبا بسط این موضوع احتمالا بشود برای هر کس آدرس ای میلی درست کرد که یکتا باشد ودر عین حال زیبا ومرتبط که یاد آوری آن آسان باشد.
نکات جالب و جدیدی بود هرچند ایمیل اصلا وسیله مناسبی برای مکاتبات جدی و محرمانه نیست.
در مورد اینکه «ایمیل اصلا وسیله مناسبی برای مکاتبات محرمانه نیست»، با شما موافقم. کلاً هیچ چیز در دنیای آیتی، امنیت مطلق ندارد؛ اما بحث من در این پست، مکاتبات علمی و آکادمیک بود.
ایمیل وسیلهی مناسبی برای مکاتبات جدی هست، ولی محرمانه خیر.
در کارهای اداری در بسیاری موارد ایمیل جایگزین نامهنگاریهای سنتی شده است. مثلاٌ مذاکرات اپل و ناشران برای قرار دادن کتابشان در iBooks که اسنادش اخیراً منتشر شده با ایمیل بوده است.
با این که ایمیل ذاتاً محرمانگی مناسبی ندارد، با کمی تلاش میتوان از آن برای مکالمات امن استفاده کرد. خوب است نگاهی به پروژهی GnuPG و افزونهی Enigmail برای Thunderbird بیندازید.
در مورد پاراگراف آخرتون، باید بگم که خوشبختانه یا متاسفانه، هیچوقت به تکنولوژی به صورت ۱۰۰ درصد، اعتماد نمیکنم؛
حق کاملاً با شماست. هیچ راه حل تکنولوژیکی 100 درصد قابل اعتماد نیست. اما نیازی هم به اعتماد 100 درصد نیست.
قدرت یک زنجیر به اندازهی ضعیفترین حلقهاش است. الان این ضعیفترین حلقه ایمیل است که از گیرنده به فرستنده از دهها کامپیوتر و شبکهی مختلف عبور میکند. اگر به دلیل رمزنگاری مناسب شنود اطلاعات در این مرحله به اندازهی کافی دشوار باشد، کسی تلاش نمیکند که آن را رمزگشایی کند. در عوض حلقهی ضعیف بعدی که رایانهی دو طرف هستند مورد حمله قرار میگیرد. چین به دفعات از روش انتشار بدافزار برای شنود مکالمات ایمیلی استفاده کرده است. اگر این بخش هم تقویت شود، حلقهی بعدی مورد حمله قرار میگیرد و الی آخر. تا آخر به این حلقه برسیم: http://xkcd.com/538
حالا که بهتر فکر می کنم، بهتر است حلقهی یکی مانده به آخر را زیاد محکمکاری نکرد.
و گاهی هم، سرویسدهندههای ایمیل، پسوردهای کاربران رو به افراد کنجکاو میفروشند.
ممنون بابت دیدگاهتون.
اگر سایت، اس اس ال داشته باشه یعنی آدرسش به جای http با https شروع شده باشه مثل سایت جیمیل که به این صورته، در اینصورت کاملا امنه و رمزگذاری میشه و فقط در مبدا و مقصد که اینجا گوگله قابله رویته و در بین راه مثل isp و … به دلیل رمزنگاری بسیار بسیار پیچیده قابل رمزگشایی نیست.