به خاطر علاقه‌ام به بحث دزدی علمی یا همان Plagiarism مشترک فید چند سایت مرتبط با دزدی علمی هستم. امروز که داشتم فیدها را می‌خواندم، عنوان یکی از آن‌ها توجهم را جلب کرد:

A plagiarism loop: Authors copied from papers that had copied from others

وقتی لینک را باز کردم، متاسفانه دیدم بحث در مورد چند نویسنده ایرانی ساکن ایران است. یکی از آن‌ها استادتمام رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تهران است که کل تحصیلاتش را در خارج از کشور گذرانده و تا همین ماه پیش، مدیرکل دفتر آموزش عالی غیرآزاد وزارت علوم بوده است.

دزدی علمی

ماجرا از این قرار است که آن‌ها مقاله‌ای را برای چاپ به یکی از مجلات زیرمجموعه اشپرینگر می‌فرستند. ویراستاران مجله، مقاله را به دلیل استفاده قابل توجه از متن و شکل‌های یک مقاله قبلی مشترک از همین نویسنده‌ها پس می‌فرستد. جالب اینجاست که این مقاله، خودش به خاطر دزدی علمی از دو مقاله چاپ‌شده در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ پس‌ فرستاده شده بود! یعنی از مقاله‌ای کپی کرده بودند که خودش کپی دو مقاله دیگر بوده است.

نکته عجیب ماجرا اینجاست که وقتی به سایت شخصی این استاد در دانشگاه تهران مراجعه می‌کنیم، می‌بینیم اسم این مقاله با مشخصات دقیق همچنان در قسمت مقالات چاپ‌شده ایشان وجود دارد؛ با این تفاوت که اسم نویسنده دوم تغییر داده شده است.

همه ما به خوبی می‌دانیم هنگام سابمیت یک مقاله به یک مجله، به طور شفاف تایید می‌کنیم که مقاله، اورجینال است و قبلاً در جای دیگری چاپ نشده است.

امیدوارم روزی برسد که برای دزدی علمی هر فرد در هر جایگاهی، مجازات‌های سنگینی در نظر گرفته شود؛ چرا که با این کارها کل اعتبار جامعه علمی کشور زیر سؤال می‌رود.

منابع: + +

اگر می‌خواهید از انتشار نوشته‌های بعدی پانویس باخبر شوید، می‌توانید به طور رایگان، مشترک خوراک پانویس و یا کانال تلگرام پانویس شوید و یا برای اشتراک ای‌میلی، ای‌میل خود را در کادر زیر وارد و ثبت کنید:

دقت داشته باشید که برای فعال‌سازی اشتراک ای‌میلی، باید ای‌میلی که از طرف وبلاگ برای‌تان فرستاده می‌شود را تأیید کنید.

لینک ثابت: https://panevis.ir/?p=1780

سرمایه‌گذاری روی بیت‌کوین